Začenja se Slovenska Curling Liga

V letošnji sezoni se bo ponovno odvila Slovenska Curling Liga, ki skrbi tako za tekmovalno kot za povezovalno plat curlinga pri nas. Število prijavljenih ekip se je iz lanskih 16 povečalo na 18, ki bodo razdeljene v 2 skupini po 9 ekip.

Tekmovalni sistem je narejen po načelu krožnega sistema, kar pomeni, da se bo vsaka ekipa pomerila z vsako znotraj svoje skupine. Prvi dve ekipi iz vsake skupie se bosta uvrstili v polfinale. Najboljše 3 ekipe bodo ponovno osvojile denarne nagrade, ki bodo morale biti porabljene namensko za prijavnino na mednarodne turnirje.

Lansko lovoriko bo branila ekipa Bojsov, srebro Sochi Komanda in bron ekipa Debelinars. Pokal za curling spirit bo letos branila ekipa CK Emone Dejganot in vsi verjamemo, da ji bo to tudi uspelo. Pokal za curling spirit je dodeljen tisti ekipi, ki na ligaških srečanjih skrbi za najboljše vzdušje in ekipa Dejganot je lansko leto kraljevala v tej disciplini s svojimi mlečnimi, mesnimi in tekočimi prispevki.

Vse tekme predtekmovanja in finalnega dela bodo odigrane v dvorani Zalog in sicer v naslednjih ponedeljkovih terminih od 20:00 do 1:00 zjutraj: 26.11.2012, 17.12.2012, 21.1.2012, 18.2.2012 in 18.3.2012.

Skupine in vodje ekip:

A – ekipa A – vodja ekipe B – ekipa B – vodja ekipe
TEHOVNIK Lea Tehovnik BMW XDRIVE TEAM Matjaž Cerar
GRIZKO FAN CLUB Maja Kremžar MEZE PETRIČ Brina Meze Petrič
ZAMUDNIKI Matej Šmuc BOLE Samo Bole
BOJSI Gašper Uršič LEDOLOMILKE Eva Sever
SWEEP & BROOMS Miran Oset SOCHI KOMANDA Gregor Rigler
KURVE Lan Žagar DP LJUBLJANSKE POKRAJINE Robert Žerovnik
MODELI Zvone Sever DEBELINARS Denis Stonič
GOLD TEAM Gregor Verbinc SVIZCI Mitja Resman
BLEFERKE Anja Iskra DEJGANOT Marjan Petrič

Dodaj odgovor