5. DRŽAVNO PRVENSTVO!

ZAČELO SE JE DRŽAVNO PRVENSTVO V CURLINGU

Jesenice, 11.4.2014. Včeraj se je s prvimi tekmami pričelo že peto državno prvenstvo v curlingu. Na njem letos nastopa kar 13 moških ekip in 7 ženskih.

Letošnje državno prvenstvo v curlingu je prvo, ki ga bo gostila dvorana Podmežakla na Jesenicah. V moški kategoriji se bo pomerilo 13 ekip, ki bodo zastopale 5 slovenskih klubov.
Največ, kar 4 ekipe bodo zastopale domači klub, Curling klub Jesenice, 3 ekipe zastopajo Curling klub Ljubljana, po dve ekipi pa bosta zastopali Curling klub Emona, Curling klub Zalog, ter Curling klub Olimpija, ki bo letos prvič nastopala na državnem prvenstvu. Ekipe so razdeljene v dve skupini, glede na točke dosežene na prejšnjih državnih prvenstvih. Redni del znotraj skupin se bo odigral po krožnem sistemu, nato pa najboljši ekipi vsake skupine napredujeta v boje za kolajne. Naslov državnih prvakov brani ekipa Pingvini iz Curling kluba Ljubljana.

V prvih dvobojih so slavile ekipe Modeli (CK Jesenice), Gold Team (CK Zalog) in Svizci (CK Jesenice). Danes in jutri sledijo nove tekme rednega dela, boj za kolajne pa se bo odvijal v nedeljo.

V ženski kategoriji bo tudi letos nastopalo 7 ekip. Največ, tri ekipe, bodo zastopale Curling klub Ljubljana, po dve ekipi pa bosta nastopali za Curling klub Zalog ter Curling klub Jesenice. Po rednem delu krožnega sistema, se bo odigralo finale med najboljšima ekipama ter tekma za tretje mesto med tretje in četrto uvrščeno ekipo po rednem delu. Naslov prvakinj brani ekipa Ledene Kocke iz Curling kluba Ljubljana.

V prvem krogu se je odvila le ena tekma, med jeseniškima ekipama Ledolomilke ter Ledeni Unicorni. Slednje so nekoliko presenetljivo premagale Ledolomilke, ki so bile leta 2012 državne prvakinje, z rezultatom 5:3.

Tekme državnega prvenstva se bodo odvijale v petek, ter v soboto in nedeljo cel dan v ledeni dvorani Podmežakla. Slovesna otvoritev državnega prvenstva bo v soboto, 12. aprila ob 14:50, finalne tekme pa bodo na sporedu v nedeljo, 13. aprila ob 18. Uri. Po finalnih tekmah bo sledila podelitev medalj najboljšim ter zaključek prvenstva.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.