Bojsi: Nabiramo izkušnje

Na Evropskem mladinskem curling izzivu 2012 (EJCC 2012), ki poteka v danskem Tarnbyu ter služi kot kvalifikacijski turnir za mladinsko svetovno prvenstvo v curlingu, se je predtekovanje prevesilo v drugi del. Bolj kot se bližamo končni odločitvi, kdo se bo kot zadnja evropska država kvalificiral na svetovno prventsvo, vedno bolj se tudi izrisujejo glavni faforiti. Med ženskami ta vloga definitino pripada ekipam Italij, Danske, Anglije med moškimi pa reprezentancam Nizozemske, Italije, Estonije, Danske in Rusije. Edine neporažene ekipe so moške reprezentance Italije, Estonije in Rusije. Rezultate lahko spremljate tu.
Kaj pa naši?

Slovenska mladinska reprezentanca v postavi Gašper Uršič, Jure Čulć, Jošt Lajovec, Lovro Kolbl in selektor gospod Gregor Verbinc tekmuje v tekmovalni supini B, skupaj z reprezentancami Italije, Estonije, Slovaške, Madžarske, Francije, Španije in Nemčije. v dosedanjih petih tekmah jim še ni uspelo zmagat a cilj še vedno ostaja jasen: 1. zmaga. Za to bo priložnost že danes ob 19:30 proti Franciji, zadnjo tekmo pa bodo odigrali v petek ob 12:30 z reprezentanco Madžarske, ki prav tako nima zmage na tem izzivu.

Komentarji naše ekipe

Kot pravi vice skip Jure Čulić »je turnir na zelo visokem nivoju, tako iz športnega kot tudi iz tehničega in organizacijskega vidika. Ekipe so se izkazale kot zelo kvalitetne in marsikatero od njih bomo lahko opazovali na najvišjih mestih tudi v članski kategoriji. Poleg tekmovalnega dela mi je všeč curling vzdušje, saj prav vsi, od prvega do zadnjega živijo za curling in kvalitetno organiziran turnir. Res se občuti ta curling spirit, saj tekme potekajo v tekmovalnem a poštenem vzdušju, po tekmi pa, kot je v stari curling navadi, zmagovalci poražence povabijo na pijačo«. Kar se tiče tekovalnega dela »so ekipe zaekrat še stopnjo ali dve boljše od nas a se kljub temu ne predamo in damo na vsaki tekmi vse od sebe. Rezultati včasih ne pokažejo realne slike na terenu in mnogokrat je končni rezultat precej drugačen od dejanske moči na igršču. Najbolj mi je bila všeč zadnja tekma z Italijo, saj smo zares dobro igrali in dejansko pokazali kaj znamo. Na splošno se mi zdi, da iz tekme v tekmo napredujemo in igramo bolj kvalitetno « je povedal Jošt Lajovec, pozicija 2. Skip ekipe gašper Uršič dodaja »da se vidi predvsem pomankanje izkušenj saj v nekaterih primerih ne znamo iz danega izvleči največ kot se da«. Najmljši in najmanjši član ekipe, Lovro Kolbl je povedal da je »Danska lepa dežela in da bi se z veseljem preselil sem in treniral curling v lokalni dvorani saj so pogoji res super. Zaenkrat je vse super, fantje iz moje ekipe so zakon, igramo vedno boljše in tudi sam napredujem iz dneva v dan. Malo sem že navezal stike z curlingašicami iz tujih držav, najbolj všeč mi je ekipa Estonije«.

Trener ekipe Gregor verbinec je » na splošno zadovoljen z pristopom k igri, se pa pozna pomankanje pogojev za pravi in resen trening, kot ga imajo ostali naši nasprotniki. Po prikazani igri smo primerljivi z evropskim curlingom. Še kakšno leto ali dve in lahko se bomo povsem enakovredno kosali tudi z ekipami, ki so za zdaj realno še zmeraj boljše od nas. Vemo pa stari culingaški pregovor, ki pravi: Najprej dve leti izgubljaš in šele nato začneš zmagovati«.

Vsi rezultati so objavljeni tu, drugače pa:

Slovenija : Španija – 2:9
Slovenija : Estonija – 3:10
Slovenija : Nemčija – 2:9
Slovenija : Slovaška – 1:5
Slovenija : Italija – 3:6
Fantje se v domovino vračajo v ponedeljek in že zvečer jih lahko pričakujemo na igrišču dvoane v Zalogu.
Spisal in intervjujal Gašper Uršič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.