Curling tudi uradno v Olimpijskem komiteju Slovenije

Culring kamni

V Ljubljani je potekala 25. skupščina Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez. Na dnevnem redu je bilo tudi odločanje o članstvu v OKS in tako je bila Curling zveza Slovenije (CZS) sprejeta v začasno članstvo OKS, do pridobitve polnopravnega članstva v Mednarodni curling zvezi. S tem je je izpolnjen že drugi ključni cilj CZS, saj je bila na generalni skupščini Mednarodne curling zveze (World Curling Federation – WCF) v Cortini d’Ampezzo, ki je bila 7. aprila letos, Curling zveza Slovenije sprejeta kot 46. pridružena članica.

Osnovno poslanstvo Curling zveze Slovenije je spodbujanje, razvijanje, širjenje in napredek curling športa v Sloveniji, v sodelovanju z ostalimi organizacijami doma in tujini.

Prvi večji projekt, ki ga bo organizirala CZS je dogodek – Dan odprtih vrat Curling športa v Sloveniji, ki bo 4. septembra v Dvorani Zalog. Cilj dogodka je, da bi tako prispevali k pospeševanju in razvijanju množičnosti tega vrhunskega olimpijskega športa. Ključni sporočili oziroma poglavitna namena organizacije dneva odprtih vrat bosta:

Približati curling šport širši javnosti po sistemu “come and try” (pridi in preizkusi),
Podati informacije o možnostih včlanitve v slovenske klube ter posledično pričeti z aktivnim igranjem curlinga.
Predviden program obsega:
-Predstavitev športa s strani demonstratorjev iz tujine;
-Predstavitev ekip slovenskih curling klubov;
-Tekmovanje VIP ekip slovenskih športnikov, glasbenikov, javnih osebnosti;
-Animacijski program (glasbeni in plesni nastopi).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.