Evropski kvalifikacijski turnir za mladince vTarnbyju na Danskem

Slovenska mladinska curling reprezentanca (foto: Iztok Dimic)

Mladinska reprezentanca Slovenije se takoj po novem letu odpravlja na evropske kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki bodo potekale 2.-9. januar 2012, v Tarnbyju na Daskem, kjer sta septembra tekmovalni led prvič preskusili tudi moška in ženska reprezentanca, spomin na na prve zmage Slovencev v curlingu na uradnih mednarodnih tekmovanjih pa je še zelo svež.

Slovenijo bodo zastopali Gašper Uršič, Jure Čulić, Jošt Lajovec in Lovro Kolbl. Nastopali bodo pod budnim očesom trenerja Gregorja Verbinca. Po pravilih svetovne curling zveze se na svetovno prvenstvo poleg domačina uvrsti še pet najboljših reprezentanc iz zadnjega svetovnega prvenstva. Švedski, Češki, Finski, Norveški, Škotski in Finski se bo tako na svetovnem prvenstvu pridružil le zmagovalec kvalifikacijskega turnirja. Za prva mesto se bodo poleg naših potegovale naslednje reprezentance, ki so razdeljene v dve skupini

Skupina A:
1 – Avstrija (AUT)
2 – Danska (DEN)
3 – Anglija (ENG)
4 – Latvija (LAT)

5 – Nizozemska (NED)
6 – Poljska (POL)
7 – Rusija (RUS)

Skupina B:
1 – Estonija (EST)
2 – Francija (FRA)
3 – Nemčija (GER)
4 – Madžarska (HUN)
5 – Italija (ITA)
6 – Slovaška (SVK)
7 – Slovenija (SLO)
8 – Španija (ESP)

Fantom, ki jih čakajo težke preizkušnje z mladinci držav, kjer je curling že dolgo uveljavljen, želimo mirno roko, natančne mete in predvsem veliko curling spirita. Hkrati pa upamo, da se bo obrestovalo njihovo trdo delo na pripravah.

Spored tekem, ekipe in povezava na uradno stran prvenstva pa najdete na povezavah spodaj:

http://www.worldcurling.org/european-junior-curling-challenge-2012
http://ejcc2012.com/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.