KDO SO LETOŠNJI REPREZENTANTI MEŠANIH MOŠTEV?

Nova curling sezona je že pred vrati, in v takoj v začetku septembra nas že čaka prvo mednarodno tekmovanje, ki se ga bo udeležila tudi slovenska reprezentanca. Od 13. do 20. septembra bo v danskem Tarnbyu potekalo Evropsko prvenstvo mešanih moštev. Gre za disciplino, v kateri moštvo sestavljata dva igralca moškega spola, ter dve igralki ženskega spola. Nujno je, da je vrstni red igralcev izmeničen po spolu.

Slovenija je na Evropskem prvenstvu mešanih moštev nastopila že dvakrat. Za razliko od klasičnega Evropskega prvenstva, je to odprto vsem evropskim reprezentancam, ter se ne deli na skupine A, B in C. To pomeni, da se naša reprezentanca na prvenstvu meri z nekaterimi najboljšimi reprezentancami na svetu.

Na letošnjem prvenstvu bo nastopalo 25 reprezentanc, ki so razdeljene v tri skupine:
emcc

Slovenija se bo torej pomerila z Avstrijo, Dansko, Francijo, Nemčijo, Nizozemsko, Norveško, Švedsko in Turčijo. Prva tekma, proti Danski, naše reprezentante čaka v nedeljo, 13.9. ob 8. uri.

Kdo pa so letošnji reprezentanti mešanih moštev?

Naslov reprezentance si je letos prislužila ekipa Sntntn (CK Zalog, CK Ljubljana) z zmago na državnem prvenstvu mešanih moštev. Kot trener se jim bo na Danskem pridružil Mitja Gorišek.

Slovenska reprezentanca mešanih moštev

Vodja ekipe je Tomas Tišler. Svojo curling kariero je pričel v Curling klubu Ljubljana, danes pa zastopa Curling klub Zalog. Je igralec z mnogo mednarodnimi izkušnjami, med drugim je že igral na Svetovnem prvenstvu mešanih dvojic in Univerzijadi. Poleg igranja curlinga, je njegova strast tudi pripravljanje ledu. Kot ice-maker je kar dve sezoni preživel v tuijni- v Italiji in Kanadi. Z ekipo Bojsi je tudi član moške reprezentance.

Tretja je Nadja Pipan, članica Curling kluba Zalog. Zanjo to ne bo prvi nastop na Evropskem prvenstvu mešanih moštev, saj je nastopila že leta 2012 v Erzurumu. Pohvali se lahko tudi z dvema nastopoma na Evropskem prvenstvu skupine C, ter na Svetovnem prvenstvu mešanih dvojic. Skupaj s Tomasom sta pred Svetovnim prvenstvom več kot pol sezone trenirala v Kanadi. Z ekipo Tim Ajsktim pa je tudi državna podprvakinja.

Drugi je Jošt Lajovec, prav tako član Curling kluba Zalog. Tudi on je že nastopal na Evropskem prvenstvu mešanih moštev leta 2012 v Erzurumu ter na Univerzijadi. Poleg tega se lahko pohvali tudi z nastopi na dveh Evropskih mladinskih prvenstvih. Tudi on je član moške reprezentance z ekipo Bojsi.

Prva pa je Maruša Gorišek, članica Curling kluba Ljubljana. Zanjo bo to prvo Evropsko prvenstvo mešanih moštev, nekaj mednarodnih izkušenj pa si je nabrala že z udeležbo na Mladinskem evropskem prvenstvu letos

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.