KONČALA SE JE ŽE TRETJA SLOVENSKA CURLING LIGA

Ljubljana, 31. marec 2014. S finalnimi tekmami se je včeraj po štirih mesecih končala že tretja slovenska curling liga. Prva tri mesta so osvojile ekipe Curling kluba Zalog.

Slovenska curling liga, ki smo jo letos izvedli že tretjič, je odprto ligaško tekmovanje, na katerem lahko nastopajo tako moške, ženske, mešane ekipe, kot tudi ekipe na invalidskih vozičkih ter tuje ekipe. Tekme so potekale skozi celotno sezono dvakrat mesečno v Ljubljani ter na Jesenicah. Letos je v ligi nastopalo kar 22 ekip, od tega kar dve ekipi na invalidskih vozičkih ter ena hrvaška ekipa.

Ekipe so bile razdeljene v tri skupine, v boj za najboljša mesta pa so se uvrstili Tim Ajskrim (vodja: Maja Kremžar), DP Ljubljanske Pokrajine (vodja: Robert Žerovnik), Gold team (vodja: Gregor Verbinc), Bojsi (vodja: Gašper Uršič), vsi iz Curling kluba Zalog, Modeli (vodja: Zvone Sever) iz Curling kluba Jesenice, Debelinars (vodja: Denis Stonič) iz Curling kluba Olimpija ter Sweeperji (vodja: Miran Oset) in Pingvini (vodja: Lan Žagar) iz Curling kluba Ljubljana.

Po izločilnih bojih sta se v finale uvrstili ekipi Bojsi ter Tim Ajskrim, v tekmi za tretje mesto pa so se pomerili DP Ljubljanske Pokrajine in Gold team. Prvo mesto so zasedli Bojsi, druge so bile Tim Ajskrim, tretje mesto pa so osvojili Gold team. Podelitev kolajn bo potekala po finalu državnega prvenstva, ki bo od 10. do 13. aprila v dvorani Podmežakla na Jesenicah.
To je bila torej že tretja slovenska curling liga, na kateri je skupno tekmovalo več kot 90 igralcev curlinga iz vse Slovenije. Skupno so odigrali kar 59 tekem, ter skupaj tako na ledu prebili več kot 68 ur. Slovenska curling liga je vsako leto večja in uspešnejša ter na najboljši način prikazuje širjenje tega športa v Sloveniji.

Vse rezultate ter lestvice si lahko ogledate na povezavi: http://www.konkuri.com/tournaments/8aecf0b092

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.