MLADINSKI REPREZENTANCI SE ODPRAVLJATA NA KVALIFIKACIJE ZA SVETOVNO PRVENSTVO

Praga, 3.1. – 9.1. 2015 Začenja se kvalifikacijski turnir za svetovno mladinsko prvenstvo v curlingu, ki bo marca v Estoniji. Slovenski reprezentanci v hudi konkurenci po nov rekord slovenskih zmag.

V Pragi se jutri začenja Evropski mladinski curling izziv, turnir, ki velja kot kvalifikacijski turnir za Svetovno mladinsko prvenstvo v curlingu. Na njem lahko nastopajo tekmovalci, mlajši od 21 let, zmagovalec turnirja pa se uvrsti na svetovno prvenstvo.

Slovenijo bosta na turnirju zastopali tako ženska kot moška mladinska reprezentanca. V ženski kategoriji nas zastopa ekipa Curling kluba Ljubljana, v postavi Nina Kremžar (vodja), Gaja Plazl, Špela Bizjan in Kaja Pavletič. V moški kategoriji pa slovenske barve zastopajo igralci Curling kluba Jesenice, v postavi Luka Prezelj, Noel Gregori, Aljaž Stopar in Štefan Sever in Urban Razinger.

Ženska reprezentanca se bo pomerila z Anglijo, Italijo, Poljsko, Slovaško, Španijo in Turčijo. Prva tekma jih čaka v nedeljo ob 8. uri proti Slovaški. Cilj reprezentance je izboljšati lanski izkupiček, ko so dosegle eno zmago, proti Turčiji.

Moška reprezentanca se bo pomerila z Avstrijo, Dansko, Madžarsko, Litvo in Turčijo. Tudi njih prva tekma čaka v nedeljo, 4.1. 2015 ob 14:30 proti Danski. Moška reprezentanca, v drugi postavi, je na lanskem kvalifikacijskem prvenstvu prav tako dosegla eno zmago, proti Španiji.

Več informacij o prvenstvu, ter rezultate lahko spremljate na uradni spletni strani prvenstva:
http://ejcc2015.curling.cz/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.