Naši reprezentanci po preboj v skupino B

Zoetmeer, 4.- 11. 10. 2014. Začenja se Evropsko prvenstvo skupine C v curlingu, kjer bosta nastopili tudi obe slovenski reprezentanci. Cilj obeh reprezentanc je uvrstitev v skupino B.

Letošnje Evropsko prvenstvo skupine C v curlingu gosti Nizozemska. V tednu dni se bojo reprezentance borile za prvi dve mesti, ki prinašata preboj v skupino B Evropskih prvenstev.
Žensko reprezentanco sestavlja, tako kot lansko leto, ekipa Aloha: Valentina Jurinčič (vodja), Anja Kresnik, Petra Klemenc, Tjaša Jazbec in Nina Kremžar, njihov trener pa je Matej Šmuc. Na tekmovanju se bodo pomerile s Hrvaško, Irsko, Nizozemsko, Romunijo, Slovaško in Španijo. Cilj je ponoviti lanski uspeh, ko so si z dobrimi igrami prvič v zgodovini priigrale drugo mesto, ter se prebile v skupino B.
Prva tekma jih čaka v nedeljo, 5. oktobra, ko se bodo ob 12.00 pomerile s Španijo.

Moško reprezentanco sestavlja ekipa Bojsi, ki jo sestavljajo Gašper Uršič (vodja), Tomas Tišler, Jure Čulič, Jošt Lajovec ter trener Gregor Verbinc. Za preboj v skupino B se bodo pomerili z Belorusijo, Belgijo, Bolgarijo, Islandijo, Irsko, Izraelom, Luksemburgom, Srbijo in Slovaško. Prva tekma jih čaka v nedeljo, 5. oktobra ob 8.00, kjer se bodo pomerili z Islandijo.
V primeru uvrstitve v skupino B, bi se naša reprezentanca uvrstila na Evropsko prvenstvo, ki bo potekalo od 22. Do 29. Novembra v Champeryu.
Več informacij o samem prvenstvu najdete na uradni spletni strani: http://www.curling2014.nl/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.