Naslova državnih prvakov ekipama iz CK Ljubljana

Včeraj se je s finalnimi tekmami končalo 4. državno prvenstvo v curlingu. Prvaki so postali Pingvini iz Curling kluba Ljubljana, prvakinje pa Ledene kocke prav tako iz Curling kluba Ljubljana.


Državni prvaki, Pingvini in Ledene kocke, CK Ljubljana (foto: Brina Meze Petrić)

V ledeni dvorani Zalog je ta vikend potekalo že 4. državno prvenstvo v curlingu. Tokrat se je za naslov državnih prvakov v moški kategoriji pomerilo 13 ekip, v ženski kategoriji pa 7 ekip iz 4 različnih slovenskih klubov- Curling klub Zalog, Curling klub Ljubljana, Curling klub Emona in Curling klub Jesenice.

V moški kategoriji so bile ekipe razdeljene v 2 skupini. Po rednem delu, v katerem je vsaka ekipa igrala z vsako, so v polfinale napredovali Modeli (CK Jesenice, vodja Zvone Sever), Pingvini (CK Ljubljana, vodja: Lan Žagar), Svizci (CK Jesenice, vodja Mitja Resman) in Sweeperji (CK Ljubljana, vodja Miran Oset).
V finalu so se nato pomerili Modeli in Pingvini, prvaki pa so postali Pingvini. Tretje mesto so zasedli Svizci.

V ženski kategoriji se je v rednem delu vsaka ekipa pomerila z vsako, finale pa so si priborile Ledolomilke (CK Jesenice, vodja Eva Sever) in Ledene kocke (CK Ljubljana, vodja Maruša Gorišek). Za tretje mesto so se pomerile Aloha (CK Zalog, vodja: Valentina Jurinčič) in Rege (CK Ljubljana, vodja: Maja Kremžar). Prvakinje so postale Ledene kocke, tretje mesto pa so osvojile Rege.


Priprava ledu za 4. državno prvenstvo v curlingu (foto: CZS)

Letošnje državno prvenstvo, že 4. po vrsti je bilo nadaljevanje izvrstnega in zavzetega prostovoljnega dela, ki je tekmovanje dvignilo na zavidljiv evropski nivo. Sami pripravi ledu, kar je v slovenskih razmerah prav poseben izziv, saj Slovenci ne premoremo nobene ledene površine namenjene samo curlingu, je bilo posvečeno 5 dni, kar je omogočilo povsem regularno tekmovanje, enako izhodišče za vse ekipe in vzdušje, v katerem so vse ekipe pokazale vse kar znajo. S tem se je dvignila tudi kvaliteta športnega tekmovanja, ki je postregla s tekmami, ki so že primerljive tekmovanjem, na višjem evropskem in svetovnem nivoju curlinga.

Gostitelj tekmovanja je bilo mesto Ljubljana. Predtekmovalni del je obiskal tudi župan Ljubljane, Zoran Janković in s tem pokazal svojo naklonjenost temu lepemu olimpijskemu športu.


Župan MOL Zoran Janković z vodstvom CZS (foto: CZS)

Končni vrstni red DP:

Moški

1. Pingvini (CK Ljubljana)

2. Modeli (CK Jesenice)

3. Svizci (CK Jesenice)

4. Sweeperji (CK Ljubljana)

5. Bojsi (CK Zalog)

6. Gold team (CK Zalog)

7. Nordpeis (CK Ljubljana)

8. SochiKomanda (CK Ljubljana)

9. Emona (CK Emona)

10. Dejganot (CK Emona)

11. Dr. Mudnik (CK Jesenice)

12. Debelinars (CK Zalog)

13. BMW X drive team (CK Zalog)

Ženske

1. Ledene kocke (CK Ljubljana)

2. Ledolomilke (CK Jesenice)

3. Rege (CK Ljubljana)

4. Aloha (CK Zalog)

5. Zalenice (CK Zalog)

6. Bleferke (CK Ljubljana)

7. Nigellas (CK Ljubljana)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.