Olympic Celebration Tour v Zalogu

Olympic Celebration Tour – pridih olimpijskega curlinga tudi v Sloveniji

Ali ste vedeli, da je curling edini šport, ki bo na OI v Pjongčangu 2018 potekal prav vsak tekmovalni dan, od dneva pred začetkom OI do zaključka. Ste si vedno želeli curling videti v živo in se v njem preizkusiti? Pridružite se nam v soboto, 10.2.2018 ob 14. uri,  v Ledeni dvorani Zalog, kjer boste lahko poizkusili curling in spoznali dobitnico olimpijske medalje! V Slovenijo prihaja Olympic Celebration Tour, na katerem nas bo obiskala Carolyn McRorie, dobitnica srebrne olimpijske kolajne iz Vancouvra 2010 in trenutna trenerka ene izmed najuspešnejših ženskih ekip v Kanadi.

Za kaj gre?

Olympic Celebration Tour (OCT) je večdnevni dogodek, ki ga Curling zveza Slovenije organizira pod okriljem Svetovne curling zveze. Dogodke v sklopu OCT se organizira po vsem svetu v olimpijski in predolimpijski sezoni z namenom širjenja curlinga. Dogodek je namenjen obstoječim igralcem curlinga, ki imajo priložnost trenirati z nekaterimi najuspešnejšimi trenerji na svetu, namenjen pa je tudi širši javnosti, saj bo na drugi dan dogodka potekal dan odprtih vrat. V Sloveniji smo tak dogodek že gostili leta 2013, ko nas je obiskal dobitnik srebrne kolajne iz Nagana 1998, Mike Harris.

Kaj se bo dogajalo?

Glavni dogodek OCT bo v soboto, 10. februarja 2018 ob 14. uri, ko bo v Ledeni dvorani Zalog potekal dan odprtih vrat, ki ga bo spremljal pester program:

• Otvoritveni met
  • Preizkusi curling z inštruktorji in slovenskimi igralci
  • VIP turnir
  • Druženje z gostjo – Carolyn McRorie, dobitnico srebrne olimpijske kolajne
  • Tekma med Slovenijo in Hrvaško
  • Predstavitev slovenskih curling klubov

Kdo je Carolyn McRorie?

Carolyn McRorie prihaja iz Curling kluba Calgary v Kanadi. Svoj prvi nastop na kanadskem izbornem turnirju za reprezentanco je zabeležila že leta 1985, njena kariera pa se je začela povzpenjati leta 2005, ko se je pridružila ekipi, ki jo je vodila Cheryl Bernard. Ekipa je bila tri leta zapored (2007-2009) uvrščena na četrto mesto med vsemi kanadskimi ženskimi ekipami, svoj vrhunec pa je dosegla leta 2009, ko je osvojila kanadski izborni turnir za Olimpijske igre in s tem pridobila pravico, da zastopa Kanado na Olimpijskih igrah v Vancouvru leta 2010. Z devetimi zmagami in dvema porazoma so na OI nato osvojile srebrno olimpijsko kolajno.  Po tekmovalni karieri svojo pot nadaljuje v curlingu, in sicer kot trenerka eni najboljših kanadskih ženskih ekip, ki jo vodi Casey Scheidegger.

Postani del olimpijske vročice tudi ti!

Pridi v soboto, 10. februarja 2018 ob 14. uri v Ledeno dvorano Zalog in preizkusi curling! Naši inštruktorji te bodo z veseljem sprejeli, ti pokazali osnove ter odgovorili na vsa vprašanja o curlingu, hkrati pa lahko spoznaš tudi dobitnico olimpijske kolajne! VSTOP JE PROST!!!