Pred nastopom slovenskih reprezentanc na EP v curlingu 2012

(curling-zveza.si) Novinarska konferenca pred odhodom na EP v Turčijo from pengovsky on Vimeo.

Od 29. 9. do 12. 10. 2012 bo v turškem Erzurumu, gostitelju lanskoletne zimske Univerzijade, potekalo evropsko prvenstvo skupine C v curlingu za moške in ženske ekipe – ECCC, in evropsko prvenstvo mešanih ekip, po 2 moška in po 2 ženski – EMCC.

Slovenija v Turčijo pošilja svoje reprezentančne ekipe v vseh treh kategorijah. Na tokratno prvenstvo potujeta reprezentančni ekipi moških in žensk, ki sta si mesto v Turčiji izborili na kvalifikacijskem turnirju, ki je potekal v avstrijskem Kitzbuhelu. Ekipa v mešani konkurenci se prvenstva udeležuje prvič in je sestavljena izborno, saj prvenstva v tej konkurenci v Sloveniji še ni bilo.

Ker je curling v Sloveniji še mlad šport, se obe ekipi nahajata v skupini C, morebitna uvrstitev na eno izmed prvih dveh mest ob koncu turnirja ECCC v Turčiji, pa bi pomenilo napredovanje v B skupino evropskega curlinga. Napredovanja v skupino B si poleg naših, želijo še moške ekipe Belorusije, Hrvaške, Luksemburga, Romunije, Islandije in domačini Turki. Prva tekma naše čaka 5. oktobra ob 17:30 proti ekipi Belorusije.

Ženske bodo svojo priložnost iskale v konkurenci ekip iz Nizozemske, Hrvaške, Romunije, Francije, Turčije in Belorusije. Otvoritvena tekma bo v drugem krogu, 6. oktobra ob 9:00 proti reprezentanci Nizozemske.

Cilj obeh ekip je vsekakor uvrstitev v skupino B, kar pa je v taki konkurenci težko dosegljivo. Večje možnosti za napredovanje ima zagotovo ekipa deklet, ki se je že na lanskem premiernem nastopu proslavila s 6. mestom.

Konkurenca v kategoriji mešanih ekip je na najvišjem evropskem nivoju, saj ni kategorizacijske razdelitve po skupinah in na prvenstvo prihajajo tudi ekipe iz evropskih držav z najmočnejšimi reprezentancami v curlingu. Slovenska reprezentanca bo v predtekmovanju tako igrala v skupini s Švico, Italijo, Škotsko, Rusijo, Francijo, Švedsko in Irsko. Nastopilo bo kar 24 mešanih reprezentanc. Tekmovanje se za naše začenja 1. oktobra ob 12:30 proti reprezentanci Irske.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.