SLOVENIJA PRVIČ NA KVALIFIKACIJAH ZA SVETOVNO PRVENSTVO V CURLINGU NA INVALIDSKIH VOZIČKIH

Lillehammer, Norveška 1.-6. november 2014 Na Norveškem bodo potekale kvalifikacije za nastop na svetovnem prvenstvu v curlingu na invalidskih vozičkih, ki se ga bo prvič udeležila tudi slovenska reprezentanca.

Slovenska reprezentanca v curlingu na invalidskih vozičkih bo prvič v zgodovini slovenskega curlinga nastopila na kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. Curling na invalidskih vozičkih je zimski para-olimpijski šport. Ekipe so sestavljene iz štirih članov, ki so lahko mešane po spolu, kamne pa podajajo s posebnim pripomočkom. Za razliko od navadnega curlinga, pri curlingu na invalidskih vozičkih ni pometanja.

Ta vrsta curlinga je pri nas prisotna že skoraj od samega začetka curlinga v Sloveniji, 2010, lansko leto pa smo prvič priredili tudi državno prvenstvo, ki so se ga udeležile štiri ekipe.
Na kvalifikacijah bodo naše barve zastopali: Robert Žerovnik (vodja), Žiga Badje, Milan Zlobko, Mojca Burger in Živa Hribar (rezerva), njihov trener pa je Gregor Verbinc.

Na svetovno prvenstvo se uvrstita najboljši dve ekipi turnirja, za preboj pa se bo skupaj borilo kar 12 reprezentanc. Naša reprezentanca se bo v rednem delu pomerila z Nemčijo, Italijo, Švico, Bolgarijo in Norveško. Prva tekma, proti Nemčiji, jih čaka v nedeljo ob 10. uri.

Več informacij o samem prvenstvu ter rezultatih lahko najdete na spodnji povezavi: http://www.worldcurling.org/world-wheelchair-curling-qualification-2014

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.