SLOVENSKA MEŠANA CURLING REPREZENTANCA PRVIČ NA SVETOVNEM PRVENSTVU

Bern, Švica 12.-19.9.2015

Nova sezona curlinga se šele dobro začenja, Slovenija pa se že odpravlja na prvo mednarodno tekmovanje. Prvič v zgodovini se bo Slovenija pomerila na Svetovnem prvenstvu v curlingu mešanih moštev.
Svetovna curling zveza je namreč z letošnjo sezono prenehala z organizacijo Evropskega prvenstva mešanih moštev, kjer je bila Slovenija zadnjih nekaj let stalen udeleženec, ter razširila konkurenco ter tekmovanje preoblikovala v Svetovno prvenstvo mešanih moštev.

Tekmovanje bo potekalo v Bernu, na njem pa se bo pomerilo 36 reprezentanc s celega sveta. Slovenijo bo zastopala ekipa Curling kluba Ljubljana, aktualni državni prvaki v curlingu mešanih moštev:

Vodja: Lan Žagar
Tretja: Nina Kremžar
Drugi: Marko Harb
Prva: Špela Bizjan
Trener: Tomaž Toplak

Reprezentance so razdeljene v štiri skupine rednega dela. Slovenska reprezentanca bo igrala v skupini C, kjer se bo pomerila s Kitajsko, Češko, Anglijo, Kazahstanom, Novo Zelandijo, Poljsko, Rusijo in Švico. Prva tekma jih čaka v soboto, 12. septembra ob 16. uri proti Kitajski.

Na lanskem Evropskem prvenstvu so prvo mesto dosegli reprezentanti Švedske, ki tudi letos veljajo za favorite, čeprav je konkurenca močnejša, saj so se tekmovanju pridružile tudi neevropske velesile curlinga, kot so Kanada, Kitajska, ZDA in Japonska.

Razpored tekem, sestave ekip in podrobnejše informacije o prvenstvu si lahko preberete na uradni spletni strani: http://www.worldcurling.org/wmxcc2015

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.