Slovenski curling na univerzijadi v Turčiji


(foto: Marko Šinkovec/CKL)

Slovenska študentska reprezentanca v curlingu se danes odpravlja na zimsko univerzijado v Eruzurumu v Turčiji. Reprezentanco sestavljajo člani curling klubov Zalog in Ljubljana, nastopili pa bodo pod trenerskim vodstvom Gregorja Verbinca. Prva mednarodna tekma slovenske izbrane vrste bo potekala v petek, 28. januarja ob 14. uri, nasprotnik pa bo ekipa Švedske.

Predsednik Curling zveze Slovenije David Stonič je pred odhodom dejal: “Igramo v res eminentni družbi in zagotavljam, da bomo dali vse od sebe, želimo pa si osvojiti vsak kakšno točko v kvalifikacijah. Čez dve leti bo univerzijada v Mariboru, kjer bomo, tako upamo, tudi dosti bolj konkurenčni.” Slovenija se bo univerzijade udeležila na posebno povabilo mednarodne curling zveze, saj je sodelovanje odpovedala reprezentanca Kitajske. Naše v Turčiji čaka najmanj devet tekem, nasprotniki pa bodo poleg Švedske še reprezentance Norveške, Koreje, Velike Britanije, Švice, ZDA, Kanade, Češke in gostiteljice Turčije.

Erzurum je turško mesto, ki leži na severo-vzhodnem delu Anatolije v Turčiji, blizu meje z Gruzijo in Armenijio, ter se razprostira na 1750 metrih nadmorske višine. Šteje več kot 360 tisoč prebivalcev, hkrati pa je eno najhladnejših mest v Turčiji. Organizatorji v Erzurumu letos pričakujejo okoli 4000 udeležencev iz 55 držav, ki bodo ob maskoti dvoglavega orla, simbola Erzuruma lahko pomerili v 11 športih in imeli priložnost spoznati različne kulture in navezati stike s sovrstniki iz celega sveta. Naslednjo Zimsko univerzijado bo leta 2013 gostil Maribor, skupaj s partnerskimi mesti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.