SLOVENSKI REPREZENTANCI PO NAPREDOVANJE V EVROPSKO SKUPINO B

Champery, 12.-17. oktober 2015

 

Slovenski reprezentanci se odpravljata na Evropsko prvenstvo skupine C, ki ga letos gosti Švicarski Champery. Prvi dve mest na prvenstvu pomenita napredovanje reprezentance na Evropsko prvenstvo skupine B, ki bo novembra na Danskem.

 

V moški kategoriji Slovenijo zastopajo člani Curling kluba Zalog:

Vodja (tretji): Tomas Tišler

Četrti: Gašper Uršič

Drugi: Jure Čulić

Prvi: Jošt Lajovec

Trener: Gregor Verbinc

Slovenska moška reprezentanca

Pomerili se bodo z reprezentancami Andore, Belorusije, Bolgarije, Francije, Irske, Islandije, Luksemburga, Romunije, Srbije in Slovaške. Prva tekma jih čaka že v ponedeljek, 12. oktobra ob 16:30 proti Belorusiji.

Ista reprezentanca je Slovenijo zastopala že na lanskem evropskem prvenstvu skupine C na Nizozemskem, kjer so se zelo približali napredovanju v skupino B.

V ženski kategoriji nas bodo zastopale članice Curling kluba Ljubljana in Curling kluba Jesenice:

Vodja: Nina Kremžar

Tretja: Špela Bizjan

Druga: Gaja Plazl

Prva: Patricija Černe

Rezerva: Eva Sever

Slovenska ženska reprezentanca

Pomerile se bodo z Belorusijo, Hrvaško, Španijo, Francijo, Irsko, Romunijo in Slovaško. Prvo tekmo bodo igrale v torek, 13. oktobra ob 12. uri proti reprezentanci Irske.

Po skupinskem delu se najboljše štiri reprezentance uvrstijo v končnico. Prvi dve ekipi se pomerita med seboj, pri čemer je zmagovalec dvoboja avtomatsko uvrščen v skupino B, poraženec pa se za napredovanje pomeri z zmagovalcem dvoboja med tretje in četrte uvrščenim po rednem delu. Finalni obračuni bodo sledili v soboto, 17. oktobra.

 

Urnik tekem je objavljen na spodnji povezavi: http://www.worldcurling.org/ecc2015/c-division-schedule

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.