Slovenski reprezentanci uspešno izkusili evropski led na Danskem

Slovenska ženska reprezentanca v curlingu na tekmi proti Turčiji

Slovenska članska reprezentanca, ki brani državne barve na Evropskem prvenstvu skupine C v curlingu v danskem Tarnbyju se je v prvih dneh tekmovanja odlično odrezala. Naša ženska reprezentanca na čelu s skipinjo Majo Kremžar je premagala Romunijo in Srbijo ter izgubila s Francijo in Turčijo, ki je bila še lansko sezono članica skupine B, kar je več od pričakovanj pred prvenstvom. Po besedah vodje odprave Gregorja Verbinca so »punce so prikazale taktično zrelo igro in veliko mirnosti v odločilnih trenutkih.

Moška izbrana vrsta pod vodstvom skipa Zvoneta Severja pa je včeraj zabeležila prvo zmago. Reprezentanco Grčije so odpravili kar z 12 proti 0, pred tem pa so morali priznati premoč ostalim ekipam. Verbinc pravi, da so bile te tekme »napete do zadnjih metov ampak nam je zmanjkalo nekaj športne sreče, vendar s takim pristopom in igro, verjame, da je slovenski curling na dobri poti, da doseže tudi mednarodno uveljavitev.«

Slovenski ekipi sta izpolnili cilj in priborili prve zgodovinske zmage na evropskem prvenstvu. Glede na pogoje za vadbo v Sloveniji je to odličen uspeh. Na koncu so ženske z dvema zmagama osvojile tretje mesto v svoji skupini , medtem ko si moški z eno zmago delijo zadnje mesto z Grčijo.

Evropsko prvenstvo se bo končalo v soboto, 8. oktobra.

Slovenska moška reprezentanca v curlingu na tekmi proti Poljski

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.