Ta konec tedna 2. državno prvenstvo v curlingu

Ta konec tedna, v soboto 16. in nedeljo 17. aprila, bo v Ledeni dvorani v ljubljanskem Zalogu potekalo 2. državno prvenstvo v curlingu. Pomerilo se bo dvanajst moških in tri ženske ekipe iz štirih slovenskih klubov, ki bodo tekmovale za naslov, ki ga je decembra lani kot prvi v zgodovini slovenskega curlinga tako v moški kot v ženski konkurenci osvojil Curling klub Zalog.

V moški konkurenci bodo ekipe tekmovale po turnirskem sistemu »vsak s vsakim« v dveh skupinah, v vsaki bo šest ekip. V finale se bosta uvrstili prvi dve ekipi iz vsake skupine, kjer bodo prav tako tekmovali po turnirskem sistemu. V ženski konkurenci bodo ekipe tekmovale po istem sistemu kakor moški, v finalu pa se bosta pomerili prvo in drugouvrščena ekipa.

Tekmovanja bodo potekala oba dneva med 10. in 17. uro, finalni obračuni pa bodo na sporedu v nedeljo ob 12. uri za moške in ob 16. uri za ženske. Še posebej pa vas vabimo na demonstracijo curlinga za paraplegike, t.i. »wheelchair« curlinga, ki bo v nedeljo, 17. aprila ob 10. uri.

Državno prvenstvo bo potekalo v Ledeni dvorani v ljubljanskem Zalogu, domicilni dvorani Curling klubov Ljubljana in Zalog. Organizator tekmovanja je Curling zveza Slovenije. Predstavnikom medijev bo zagotovljen dostop do ledene ploskve, ob primerni obutvi (grobi gumijast podplat) pa tudi na neigralni del same ledene ploskve. Prav tako jim bodo za izjave in pogovore na voljo igralke in igralci kot tudi predstavniki Curling zveze Slovenije in posameznih klubov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.