Ženska reprezentanca le še zmago stran od skupine B

V Taernbyu je minil tretji dan Evropskega prvenstva. Ženska reprezentanca na prvem mestu pred odločilnimi boji.

Moška reprezentanca se je opoldan pomerila z Islandijo. Po treh igrah so naši zaostajali že 6:1, saj so v drugi igri so prejeli kar 5 točk. Kljub temu se niso predali. Uspelo se jim je vrniti v igro ter jo v 6. igri tudi prevesiti v svojo korist. S končnim rezultatom 12:8 so zmagali.

V popoldanskem terminu so se reprezentanti pomerili z reprezentanco Belorusije. Tokrat je bil začetek tekme veliko bolj suveren. V 4. igri so si naši nabrali prednost 4 točk, ki so jo do konca tekme postopoma le še povečevali. Po 9 igrah je bil postavljen končni rezultat 12:3 v prid slovenski reprezentanci.

Dosedanji izkupiček jih uvršča na odlično tretje mesto, s čimer so si zagotovili nastop v odločilnih bojih za uvrstitev v skupino B. Danes jih čaka še tekma s Srbijo, katera bo odločala o končni uvrstitvi naših reprezentantov pred jutrišnjimi odločilnimi tekmami.

Ženska reprezentanca je včeraj prvo tekmo odigrala proti Belorusiji. Tekma je bila izredno izenačena. Pred zadnjo igro je Slovenija zaostajala za dve točki, vendar je imela v zadnji igri prednost zadnjega kamna, ki jo je odlično izkoristila. Naše reprezentantke so izenačile ter z odlično predstavo v dodatni igri zmagale s končnim izidom 9:8.

Večerna tekma proti Slovaški ni bila nič manj napeta. Tudi v tej tekmi sta bili reprezentanci izenačeni do zadnje igre. Tokrat je imela v dodatni igri več sreče Slovaška, ki je z rezultatom 8:7 tudi zmagala.
Kljub prvemu porazu, Slovenija v ženski konkurenci trdno ostaja na prvem mestu. Čeprav jih čaka še tekma proti Hrvaški, prvo mesto na lestvici po rednem delu ni ogroženo. V odločilne tekme za napredovanje v skupino B se bo torej odpravila iz najboljše pozicije. Dekleta čakata še največ dve tekmi, od katerih morajo zmagati vsaj eno, za preboj v skupino B Evropskega curlinga.

Vse podrobnejše informacije ter rezultate lahko najdete na spodnji povezavi: http://www.eccc-2013.com/index.html

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.