Zmagovalec 1. Mladinskega državnega prvenstva je CURLING SPIRIT!

Foto: Gašper Uršič

V nedeljo, 25. marca se je na Jesenicah, v ledeni dvorani Podmežakla, odvijalo 1. Mladinsko državno prvenstvo v curlingu. Za naslov državnih prvakov se je pomerilo pet ekip. Barve Curling kluba Jesenice sta zastopali ekipi Kremenčkovih in Dobravcev, CK Ljubljana je poslal ekipo Zmajčki, CK Zalog pa sta zastopali ekipi Ice Crackersi in Bojsi.

Tekmovanje se je pričelo pol osmih zjutraj, zaradi česar so morale predvsem ljubljanske ekipe kreniti na pot že zelo zgodaj. Da smo prav tisto noč premaknili kazalce za eno uro naprej, jim ni bilo prav nič v pomoč, saj je bil njihov že tako kratek spanec še krajši. A očitno ekipe niso čutile utrujenosti, saj so kljub zgodnji uri krenile v tekme odločno in zbrano. Že v prvem krogu je bilo slišati krike navdušenja, tihe vzdihe ob neposrečenih metih, udarjanje z dlanmi in smejanje. Slovenski mladinci več kot očitno dobro razumejo, kaj je curling spirit in zaradi česa se curling tako močno razlikuje od drugih športov.

Po prvem krogu je sledila uradna otvoritev tekmovanja, kjer so vsi zbrani prisluhnili slovenski himni. Predsednik Curling Zveze Slovenije David Stonič pa je mladim igralcem namenil spodbudne besede in jih spomnil, da kot udeleženci 1. mladinskega državnega prvenstva soustvarjajo zgodovino curlinga na Slovenskem.
Sledili so še 4. krogi tekmovanja po katerih smo dobili 1. slovenske mladinske državne prvake. To je postala ekipa Bojsov iz CK Zalog, ki je upravičila vlogo favorita, in si tako priigrala nastop na naslednjem kvalifikacijskem turnirju za svetovno mladinsko prvenstvo EJCC 2013.

Naslova podprvakov so se veselili Zmajčki iz CK Ljubljana, ki so pokazali odlično igro in izjemen ekipni duh. Dokazali so, da ima slovenski curling tudi v kadetskih vrstah velik potencial. Tretja je bila ekipa Kremenčkovih iz CK Jesenice, četrto in peto mesto pa je pripadlo Dobravcem (CK Jesenice) oziroma Ice Crackersom (CK Zalog).

Posebna zahvala gre tudi članom Curling Kluba Jesenice, ki so odlično pripravili led. Ta je bil že zelo podoben tistemu iz tekmovanj na najvišji ravni. Prav tako pa gre zahvala tudi tekmovalni komisiji, ki je uspešno in kvalitetno izvedla turnir.

Na jeseniškem ledu se je tako zgodil še en prelomen dan za slovenski curling. Dobili smo potrdilo, da je ta šport v Sloveniji na pravi poti in da je curling spirit, najpomembnejši element curlinga, med mladimi več kot živ! Če bo šlo tako naprej, se za prihodnost slovenskega curlinga ne bo potrebno bati.

(Tekst in foto: Gašper Uršič)

[nggallery id=10]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.