Znani datumi evropskih prvenstev skupine C


(foto: ECF)

Evropska curling zveza je objavila datume evropskih prvenstev skupine C v moški in ženski konkurenci ter prvenstva evropskih mešanih parov. Vsa prvenstva bodo potekala v turškem Erzurumu, ki je leta 2011 gostil Univerzijado, kjer smo se Slovenci prvič pomerili v mednarodni konkurenci. Prvenstva se bodo odvijala med 30. septembrom in 10. oktobrom 2012.

KLIK: PDF datoteka z uradnim urnikom tekmovanja

Kot prva se bona pot podala slovenska reprezentanca mešanih parov, ki bo prvenstvo začela 30. septembra 2012. Nastopili bodo v konkurenci 24 držav, predtekmovanje pa bodo začeli v rdeči skupini, kjer se bodo pomerili z ekipami Švice, Italije, Škotske, Rusije, Francije, Švedske in Irske. Otvoritvena tekma bo 1. oktobra ob 12.30, ko se bodo pomerili z reprezentanco Irske. Slovenske barve bodo zastopali Valentina Jurinčič, Nadja Pipan , Anja Kresnik, Jošt Lajovec in Gregor Verbinc.

Ženska reprezentanca v postavi Maja Kremžar, Valentina Jurinčič, Nadja Pipan in Anja Kresnik bo v prvem krogu prosta, tako da bo s svojimi nastopi pričela 6. oktobra ob 9. uri proti reprezentantkam Nizozemske. Za napredovanje v skupino B se bodo pomerile še s ekipami Hrvaške, Francije, Turčije, Belorusije in Romunije.

Moški se bodo pomerili dan prej in s tekmovanji pričeli s tekmo proti reprezentanci Belorusije ob 17.30, ki so lani izpadli iz skupine B. Za uvrstitev na prvi dve mesti, ki vodita v skupino B se bodo pomerili poleg Belorusov še z ekipami Hrvaške (izpadli iz B), Romunije, Islandije, Luksemburga in domačinov Turkov. Nastopili bodo v postavi Zvone Sever, Mitja Donoša, Matjaž Prezelj, Jernej Zalokar. Trenersko delo bo opravljal Gregor Verbinc.

Na letošnje prvenstvo se je zaradi oddaljenosti in s tem povezanih stroškov prijavilo manj ekip, tako, da med moškimi ne bodo nastopili Grki, Srbi, Bolgari, Armenija in Lichenstein, med ženskami pa ne bo reprezentanc Irske, Walesa, Srbije, Belgije, po dveh letih pa se na led vračajo Nizozemke.

Če želite zvedeti več o prvenstvu, naših pripravah in nastopih nam sledite na www.curling-zveza.si in
na naši Facebook strani.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.